Ervaringen van cliënten

Onderstaande recensies zijn door cliënten zelf geschreven en met toestemming gebruikt voor deze website.

Esther Huisert

De sessies bij Marit heb ik als heel prettig ervaren! Marit is een goede luisteraar en wat ik ook heel fijn vond is haar gestructureerde en duidelijke communicatie. Ik heb in de sessies vele inzichten opgedaan, dingen kunnen loslaten en zelfs een halfjaar na afloop pas ik zelf nog regelmatig een techniek toe die ik van haar geleerd heb. Als je op zoek bent naar een professionele therapeut door wie je je gezien, gehoord en bekrachtigd voelt dan raad ik Marit zeker aan!

Zoey

Jarenlang liep ik met benauwdheidsklachten in verband met astma. Ik gebruikte dagelijks pufjes en medicijnen. Dankzij Marit heb ik, na 4 sessies, amper nog last van benauwdheid en heb ik zelden medicatie nodig. Marit heeft een fijne stem en luistert goed naar je. Ik voelde me tijdens de sessies erg veilig.

E. H.

Voor ik bij Marit kwam, was hypnotherapie nog redelijk nieuw voor me. En omdat ik hypnose niet enkel als therapie, maar ook als vorm van entertainment ken, vond ik het moeilijk om een beeld te schetsen van wat er precies in de sessies zou gaan gebeuren. Ik was best zenuwachtig. Maar door de fijne begeleiding van Marit, heb ik de therapie als enorm verrijkend ervaren. Het heeft me veel nieuwe inzichten gebracht. 

Ik vond het enorm fijn dat Marit mijn therapeute was. Door haar warme, lieve uitstraling en haar zorgvuldige en aandachtige aanpak, voelde ik me vrijwel direct veilig om me aan het moment over te geven. Ik zou de therapie zeker aanraden aan mensen die zich voor hypnotherapie willen openstellen. 

Flore

Lieve Marit, het is onbeschrijfelijk wat voor groei ik heb meegemaakt dankzij jouw hulp. In een korte tijd heb je mij geholpen om de beste versie van mezelf te worden. Ik merk dat ik nog elke dag meer groei, door de sessies die wij hebben gehad. De sessies waren altijd erg fijn en wat ik er het mooist aan vond, is hoe verbonden ik me voelde met mezelf, maar ook met jou. Al deze sessies zijn ervaringen, die ik voor de rest van mijn leven bij me draag. Daar ben ik ontzettend blij mee en dankbaar dat ik dit heb mogen meemaken. Ik wil je ontzettend bedanken voor alles wat je voor mij hebt gedaan en hoe je me hebt geholpen door een moeilijke tijd heen te komen.  

Ray

Ik ben erg tevreden over hoe Marit met mijn hulpvraag is omgegaan. Ik wist van tevoren niet helemaal wat ik kon verwachten en ik dacht dat ik ook niet zo goed in trance te brengen zou zijn, maar Marit heeft me in eerste instantie prima op m'n gemak gesteld en ik voelde me bij haar ook vrij om te vertellen wat ik echt voelde. Ik was zelfs een beetje verbaasd hoe goed ik in trance werd gebracht en hoe ik bij mijn onderbewustzijn kon komen. Ze ging vervolgens heel professioneel om met mijn verhaal en behandelplan en van daaruit zijn we stap voor stap gaan kijken naar onderliggende zaken, die me uiteindelijk veel inzicht in mezelf hebben gegeven en ook een aantal blokkades hebben weggenomen, waardoor ik sterker in m'n schoenen sta en meer vertrouwen heb gekregen.

Irene

Tijdens mijn studie leerde ik Marit kennen. Ze kwam over als een vrouw met een groot hart. Behulpzaam en integer. Tijdens onze studie, die elk op een ander vlak lag, ontmoetten we elkaar op een andere manier. Ik werd cliënt ten tijde van haar studie. Ietwat onwennig gaf ik me over aan haar vaardigheid. 

Stap voor stap nam zij mij mee in mijn proces en in haar studie. Rustig bracht zij mij op mijn gemak, voordat de hypnose zou beginnen. Vooraf waren zaken doorgepraat. En met behulp van de hypnose zou ik mijn denkpatroon kunnen veranderen. Wat een gunstig gevolg zou hebben voor onder andere mijn zelfvertrouwen en handelen. Mijn vicieuze denkpatroon en cirkel zou doorbroken kunnen worden. Marit groeide tijdens haar opleiding door tot professional. En bijna aan het eind van haar studie was het moment daar. De hypnose sessie kon beginnen. En ik leerde, ervaarde en voelde dat de sessie en al de voorbereidingen door Marit mij hielpen op mijn pad. De cirkel werd doorbroken. Ik kon oude gedachtenkronkels uit mijn verleden loslaten. Er ontstond rust en ruimte, waardoor ik plots kan nadenken over andere zaken. Over dingen die ik belangrijk vind in het nu en in mijn toekomst. Ondertussen zijn we allebei geslaagd. Elk op een eigen vakgebied. Maar ik koester nog altijd fijne en mooie herinneringen aan mijn tijd met Marit. Een vrouw en professional met een groot hart. Behulpzaam en integer. Veel succes Marit. Groetjes van Irene, jouw studie genootje aan de Trance-Art academie.

Erik

Ik heb de behandeling van Marit als zeer prettig ervaren. Een fijne en rustige stem, die me langzaam meevoerde onder hypnose. Haar oprechte inzet om mij werkelijk te willen helpen, vind ik bewonderenswaardig. Ik voelde me al erg snel op mijn gemak bij haar.

Mariëlle

Marit is een lieve en vriendelijke vrouw bij wie je voelt dat ze jou oprecht wilt helpen. Ze kijkt echt naar jou als persoon, welke vraag je hebt en wat er bij je past en past haar aanpak hierop aan. Ik kwam bij Marit uit omdat ik op zoek was naar iemand die me kon helpen met mijn depressieve gevoelens en vragen als 'wie ben ik' en 'wat wil ik'. Ik heb ervaring met cognitieve gedragstherapie en dat heeft geholpen, maar ik wilde uit mijn hoofd. Hypnotherapie leek mij daarvoor een interessante aanpak. Hoewel ik het lastig vond om mee te gaan in de trance en het voor mijn gevoel niet altijd lukte, werkte het wel: heel 'simpele' antwoorden die bij mij naar boven kwamen, bleken interessante inzichten te bieden. Met behulp van die inzichten heb ik zelf een paar eenvoudige stappen gezet, waardoor ik nu weer lekker in mijn vel zit. Marit, dankjewel voor je hulp!

F. N.

Lieve Marit,

Dankbaar hoe mijn intuïtie mij in contact heeft gebracht met jou. Vanaf het eerste moment heel vertrouwd. Ik had zoveel vragen en zocht vooral naar een luisterend oor en antwoorden. Iemand die mij kon begeleiden in de stukken waar ik mee worstelde.
Marit heeft mij geholpen om te groeien als persoon, meer zelfvertrouwen te krijgen en het verleden een plekje te geven. Met haar warme energie en professionele houding hebben de sessies mij gebracht waar ik nu ben. Marit weet altijd de goede snaar te raken en heeft mij veel inzichten gegeven waar ik nog elke dag zeer veel baat bij heb. Bedankt voor het geduld, openheid, warmte en dat ik nu elke dag de beste versie van mezelf kan zijn!

Lisette

Hypnosetherapie was voor mij iets wat ik een keertje wilde proberen, om te zien of het me wellicht wat verder kon brengen dan reguliere therapie. Het heeft mijn verwachtingen meer dan overtroffen en ben heel blij dat ik met Marit dit ben aan gegaan. Marit is een heel fijn en warm mens waar ik me erg op me gemak voelde, hierdoor gingen de sessies als vanzelf. Ik heb gemerkt dat na een sessie je misschien wat andere inzichten hebt maar de grote veranderingen echt nog doorwerken in de weken erna. Ik ben onwijs blij met wat het me heeft gebracht, nl. verwerking en acceptatie van mijn verleden waardoor ik me nu rustiger en vrijer voel.

Mevrouw O. van der Loos

Marit Cornelissen is als therapeute een bijzondere fijne ervaring. Zij is kundig, zij schat je problemen goed in en stelt je op je gemak. Zij put uit behoorlijk wat levenservaring. Ik heb er veel aan gehad. Marit is een echte aanrader als therapeut en als mens!

Diana

Een eerste keer hypno-therapie kan best spannend zijn. Marit wist mij echter al direct op mijn gemak te laten voelen met haar prettige, rustgevende energie. De sessies bestaan niet alleen uit hypnoses maar Marit luistert ook goed naar je verhaal, stelt de juiste vragen en door haar enorme kennis weet ze je altijd te begeleiden met treffende inzichten en adviezen.
Marit is duidelijk in haar communicatie, flexibel en pro-actief in het bieden van haar support. Ik ben erg dankbaar voor de ‘inner journey’ die ik door haar fantastische begeleiding heb mogen maken!

C. V.

Ik heb 3 sessies gehad bij Marit en heb dit als heel positief ervaren. Wonderlijk wat deze sessies doen. Ik slaap beter (waar ik oa voor kwam) en sta steviger in m'n schoenen. Marit neemt alle tijd en heeft een prettige stem. Ik kan haar iedereen aanraden.

S. L.

Ik heb een aantal sessies gehad bij Marit. Ik heb haar als een warme en vriendelijke vrouw ervaren. Ik had nog nooit een hypnose sessie gedaan en ze stelde me op me gemak. Ik voelde mij eigenlijk al direct veilig bij haar. Ze denkt goed mee en in mijn geval,  door persoonlijke omstandigheden heb ik mijn traject niet echt af kunnen ronden. Toch heeft Marit  nog allerlei tips en tricks toegestuurd om zelfstandig verder te kunnen. Ook heeft ze binnen haar netwerk rondgevraagd om mij zo goed mogelijk te kunnen helpen. Dit waardeerde ik zeer.

John

Ik heb een aantal consults gehad bij Marit die ik als zeer positief heb ervaren. En wat ik erg waardeerde was dat ze na de gesprekken altijd contact opnam hoe het me ging of aanvullende adviezen gaf. Ik kan haar zeker aanbevelen!

Monique

Ik ben bij Marit gekomen, omdat ik al een tijd niet lekker in mijn vel zat en slecht sliep. Ik voelde me bij haar direct de eerste keer al op mijn gemak, maar het lukte niet om tijdens de eerste sessie in trance te raken. Marit ging tijdens de tweede sessie gewoon weer met mij aan het werk op haar rustige, warme manier. Dat is het fijne van Marit: alles is goed zoals het gaat; geen druk, maar acceptatie van de situatie zoals die is en van daaruit met je werken.
Uiteindelijk is het gelukt en heeft zij mij enorm geholpen om dingen te verklaren en een plek te geven zodat ik letterlijk vrij kon ademen. Mijn ademhaling zat heel hoog en het lukte mij niet om vanuit mijn buik te ademen. Tot er tijdens een sessie een doorbraak kwam en ademen vanuit mijn buik heel natuurlijk ging. Zij stuurde me buiten de sessies ook materiaal toe, waar ik altijd naar terug kan grijpen als ik daar behoefte aan heb.
Dankjewel, lieve Marit!

Anoniem

Hele fijne ervaring gehad en ben heel goed geholpen met mijn hulpvraag!

Anoniem

Dank je wel Marit voor de fijne behandelingen. Ik voelde respect en voelde mij volledig vertrouwd bij jou. Ik heb ontzettend veel geleerd, waar ik heel dankbaar voor ben.

B. d. J.

Ik ben bij Marit terecht gekomen nadat ik thuis kwam te zitten met een burn out. Ik worstelde daarnaast nog met andere problemen en was helemaal op, zowel fysiek als mentaal. Daarnaast sliep ik al jaren ontzettend slecht. Ik had niet het idee dat ik bij een reguliere therapie waarbij ik alleen zou moeten praten, mijn problemen zou kunnen oplossen. Voor mijn gevoel moest ik meer een therapie gaan volgen waarbij ik de diepte in kon. Daarom koos ik voor deze vorm van therapie.
Vanaf de eerste sessie voelde het al meteen goed, Marit is een lieve en rustige vrouw die ontzettend goed naar je luistert en je op je gemak stelt. Je kan helemaal jezelf zijn bij haar. Ik vond het in het begin wel spannend maar naar mate ik de sessies volgde, merkte ik dat ik al gauw bij de kern van mijn probleem kwam. Ik heb meer zelfinzichten gekregen en kan de dingen waarmee ik worstelde nu ook beter relativeren, heb nu ook handvaten mee gekregen waar ik veel aan heb. Ik sta dichter bij mezelf en luister nu ook beter naar mij zelf. Ik slaap nu ook beter en ik ben fysiek en mentaal sterker. Ik ben ontzettend dankbaar dat ik bij haar deze sessie heb mogen volgen. Hypnotherapie is helemaal niet eng of zweverig, juist een eye-opener om meer zelfinzicht te krijgen.

Heb jij ook een mooie ervaring, met betrekking tot de behandeling, om te delen? Stuur dan jouw recensie per e-mail naar me toe, zodat ik het kan publiceren op de website. Jouw recensie waardeer ik enorm! Het helpt mij, maar wat misschien nog wel veel belangrijker is, andere toekomstige cliënten! Zij kunnen wellicht door jouw positieve feedback makkelijker de stap zetten om hulp in te schakelen!