De therapeut


Graag stel ik mezelf hierbij kort even voor, zodat je een eerste indruk van mij krijgt. Mijn naam is
Marit Cornelissen en ik ben geboren in 1984, in Delft waar ik ben opgegroeid. Ik heb de vierjarige beroepsopleiding op HBO-niveau, Hypno- en Regressietherapie, afgerond op de TranceArt Academie in Den Haag. Deze opleiding wordt erkend door de Nederlandse Beroepsvereniging van Hypnotherapeuten (NBVH) en het CPION.

Toen ik een jaar of 18 was, ontwikkelde ik een burn-out en had ik depressieve klachten. Mijn toenmalige therapeut heeft mij heel snel en effectief geholpen, waardoor ik anders in het leven ben gaan staan. Ik heb toen tegen mezelf gezegd: Dit NOOIT meer!!! De manier waarop ze me heeft geholpen, vond ik reuze interessant en vond het fantastisch dat iemand mij vanuit het diepste dal weer omhoog kon begeleiden! Vanaf die tijd ben ik gefascineerd geraakt door de psyche van de mens en wilde ik het liefst therapeut worden om andere mensen te kunnen helpen.

Toch was het blijkbaar op dat moment nog niet de tijd om therapeut te worden. Ik heb verschillende studies gevolgd en daarna veel uiteenlopende banen gehad. Nooit voelde ik me echt op mijn plek. Tot het moment dat ik in aanraking kwam met de TranceArt Academie in Den Haag. De opleiding tot Hypno- en Regressietherapeut, voelde voor mij op het lijf geschreven en heb me direct aangemeld! De studie kon ik perfect combineren met de zorg voor mijn drie prachtige kinderen en voelde als de perfecte combinatie. 

De droom om een eigen praktijk te starten, is werkelijkheid geworden en geniet ik iedere dag met volle teugen van datgene wat ik doe!