Werkwijze

Kennismakingsgesprek
Graag start ik met een vrijblijvend telefonisch kennismakingsgesprek. Hierbij kan je jouw hulpvraag toelichten en kan ik direct vertellen hoe ik te werk ga. Wanneer jij aan de hand van dit gesprek een goed gevoel hebt, kunnen we meteen een afspraak inplannen voor het intakegesprek. Ter voorbereiding van dit gesprek, stuur ik per e-mail een intakeformulier met de vraag om deze zo volledig mogelijk in te vullen en een paar dagen voor de afspraak retour te sturen. Zo kan ik me alvast voorbereiden op het intakegesprek.

Wachtlijst
Cliënten vragen mij vaak hoe lang de wachtlijst is. Er is niets zo vervelend wanneer je hulp nodig hebt om te horen dat er een lange wachtlijst is, wat helaas tegenwoordig vaak het geval is in de reguliere zorg. Hypnotherapie werkt net als EMDR vaak zo efficiënt en doeltreffend, dat de trajecten over het algemeen niet lang zijn. Hierdoor is er een snellere doorloop, wat betekent dat er snel plek is voor jou als cliënt. Daarbij probeer ik altijd ruimte in mijn agenda te houden voor nieuwe cliënten, zodat er vlot gestart kan worden met de behandeling. Mijn streven is om binnen 2 weken na het kennismakingsgesprek een behandeling in te plannen (met uitzondering van vakantieperiodes).

Intakegesprek 
De eerste afspraak is het intakegesprek. Dit is altijd een zeer uitgebreid gesprek. Eerst gaan we dieper in op jouw hulpvraag om deze zo helder mogelijk te krijgen.  Hierdoor kunnen we jouw doelen zo zorgvuldig mogelijk in kaart brengen, zodat dit de leidraad gaat worden van het behandelplan. Nadat we dit besproken hebben, gaan we als het ware een tijdreis maken door jouw leven heen. Ik wil echt weten wie jij bent, waar je vandaag komt en wat je allemaal meegemaakt hebt in het leven. Het zou zomaar kunnen zijn dat hierdoor al patronen zichtbaar worden. Doordat we alles op een rijtje zetten, geeft dit vaak al vele inzichten. Meestal hebben we het hele consult nodig voor de intake, maar soms is er nog wat tijd over. Deze tijd gebruik ik graag om een korte ontspanningsoefening te doen, zodat je een eerste indruk krijgt hoe ik te werk ga. Tegelijkertijd kan alles wat naar boven is gekomen tijdens het gesprek weer even zakken, zodat je met een positief gevoel de deur uitgaat. 

Behandelplan
Na het intakegesprek, maak ik een persoonlijk behandelplan. Dit zullen we bij het eerstvolgende consult gezamenlijk bespreken. Zodra je akkoord gaat, ondertekenen we beide de behandelingsovereenkomst en start het therapietraject. Na een aantal consulten zal er een evaluatie plaatsvinden. Hierin worden de gestelde doelen erbij gehaald en zal gekeken worden hoe de therapie tot dan toe aanslaat. Mochten de doelen naar tevredenheid zijn behaald, dan beëindigen we het traject en nemen we afscheid. Vaak neem ik na een aantal weken nog eens contact op, omdat ik altijd heel benieuwd ben hoe het na een tijdje gaat. Het aantal consulten die nodig zijn, is altijd persoonlijk en afhankelijk van waar je aan wil werken. De één kan met 3 behandelingen uit de voeten terwijl de ander na 5 of 8 consulten verder kan. Dit is vooraf moeilijk aan te geven en kan ik ook niet voorspellen. 

Vervolgafspraken
Aan het begin van ieder consult bespreken we eerst altijd kort hoe het met je gaat. Zijn er bijvoorbeeld op dat moment belangrijkere dingen om even bij stil te staan, dan stellen we het behandelplan bij (uiteraard met goedkeuring van jou). Als dit niet het geval is, dan gaan we direct aan de slag. Een sessie duurt voor volwassenen ongeveer 90 minuten.
Het is altijd mogelijk om telefonisch of online een (kort) consult in te plannen indien dit nodig en/of gewenst is. Verder kunnen we de afspraken ook eens afwisselen met de frisse buitenlucht en kunnen we lekker de natuur in.  

 

Is deze therapie voor mij geschikt?