Hypno- en Regressietherapie

Hypnose
Gedurende het behandeltraject, werk ik voornamelijk met jouw onderbewuste. Om contact te kunnen maken met het onderbewuste, gebruik ik hypnose, oftewel een aangename vorm van trance. Dit is een gevoel wat voor iedereen wel herkenbaar is. Stel je maar eens voor dat je een hele spannende film kijkt of een boek leest en je niet meer bewust bent van je omgeving. Of je bent zo diep in gedachten verzonken tijdens het autorijden, dat het net lijkt of je een stuk hebt overgeslagen als je aankomt op je bestemming. Dit zijn voorbeelden van alledaagse trance die spontaan kunnen optreden. De trance schakelt als het ware je kritische factor even uit. En dit is precies het moment waar ik als therapeut gebruik van maak. Dit is namelijk hét moment waarop je contact kan maken met het onderbewuste en waar je therapie kan bedrijven. Ook kan je hier gebruik maken van het zelfhelend vermogen van het lichaam.
Tijdens mijn sessies, maak ik gebruik van een zogenoemde "midden trance" en geen "diepe trance" waarbij je achteraf niet meer weet wat er is gezegd of gebeurd. Je bent er gewoon volledig bij en behoudt altijd de controle. Dit is erg belangrijk voor het proces van de therapie, aangezien je achteraf precies weet waar we het over hebben gehad en wat er is gebeurd.

Hypnotherapie
Je overlevingssysteem, patronen, gedragingen, overtuigingen en traumatische gebeurtenissen zijn onder andere in het onderbewuste opgeslagen. Ik gebruik vaak een ijsberg als metafoor voor het onderbewuste. Het bewuste deel is het topje van de ijsberg en alles wat onder water zit, is het onderbewuste, wat vele malen groter is. Het is maar goed ook dat niet alles nog in het bewuste zit, anders blijf je nadenken hoe je bijvoorbeeld nou eigenlijk moet lopen of moet functioneren in het dagelijks leven.
Wil je een bepaald gedrag veranderen, gaat dit vaak niet met behulp van enkel je bewuste. Het gedrag is zo geïnstalleerd in je onderbewuste, dat je het alleen daar kan aanpassen. Er is namelijk altijd een reden waarom je je op een bepaalde manier gedraagt. Door hier bewustzijn op te krijgen, kan je het ongewenste gedrag veranderen in gewenst gedrag. Hypnotherapie zorgt er dus voor dat je inzicht krijgt in jouw eigen systeem en helpt je om gedachtes, gedragingen, gevoelens en overtuigingen te veranderen op de manier hoe jij graag in het leven zou willen staan in het hier en nu. 
Binnen de hypnotherapie bestaan er meerdere technieken die toegepast kunnen worden. Hypnotherapie is zowel een op zichzelf staande behandelmethode als een waardevolle ondersteuning voor de reguliere en complementaire geneeskunde. 

Regressietherapie
Met regelmaat gebruik ik regressietherapie, waar net zoals bij hypnotherapie, trance de basis vormt. We nemen hierbij jouw huidige klacht als uitgangspunt, waar we vervolgens teruggaan naar het moment dat het probleem is ontstaan. Je hoeft niet eens bewust te weten wanneer dit is geweest. Met regressietherapie gaan we ervan uit dat lichaam en geest nauw met elkaar verweven zijn. Lichamelijke, emotionele, sociale en psychische klachten kunnen hun oorzaak hebben in onverwerkte gebeurtenissen uit het verleden, bijvoorbeeld vanuit de kindertijd. Alles wat we ooit hebben meegemaakt (gedacht, gevoeld, gezien, gehoord, geproefd en geroken) kan met regressietherapie opnieuw worden ervaren en onverwerkte (traumatische) gebeurtenissen kunnen alsnog worden verwerkt. Blokkades, belemmerende overtuigingen en oude pijnen zijn door middel van deze techniek snel en effectief op te lossen.


Deze cliënten gingen je voor!