Visie

Graag deel ik hierbij mijn visie en het tot stand komen van mijn praktijk Het Innerlijk Huis. Tijdens het geven van consulten gedurende mijn opleiding, ben ik enorm onder de indruk geraakt van de krachtige werking van de metafoor het innerlijk huis. Therapeutisch gezien, kan je hier ongelofelijk veel mee bereiken. Meestal start ik hiermee het therapietraject. Op deze ontspannen manier, kunnen cliënten voor de eerste keer kennis maken met hypnose en trance en tegelijkertijd geeft dit een enorme boost aan zowel zelfvertrouwen als energie. Cliënten merken dat ze zelf de controle hebben om verandering in gang te zetten. Ze ontdekken waar nog iets aan gedaan mag worden en dat zij dit geheel zelf mogen bepalen, aangezien dit hun eigen innerlijk huis is. Het werkt helend en verruimend. En dat bij de eerste sessie! Daarna gaan we verder aan de slag met het persoonlijk op maat geschreven behandelplan. Het kan zijn dat we tussentijds nog eens een innerlijk huis sessie houden, om te kijken hoe de zaken er nu voor staan en vaak aan het eind van het traject. Zo kan de cliënt met zijn of haar eigen droomhuis naar huis!

Hoe voelt nou zo'n innerlijk huis sessie? Daar kan ik heel makkelijk antwoord op geven! Ik denk dat iedereen wel het fijne gevoel herkent, nadat je een grote schoonmaak houdt in huis. Of op het moment dat je je overvolle kledingkast eens uitruimt, schoonmaakt en alles wat je niet meer draagt, weggeeft aan bijvoorbeeld een goed doel. Dan ontstaat er letterlijk en figuurlijk ruimte in je kast! Ruimte voor iets nieuws! Hoe heerlijk en bevrijdend kan het gevoel zijn dat je iets ouds, wat je niet meer gebruikt, weg doet! Ditzelfde geldt ook bij bijvoorbeeld ongewenst gedrag wat je niet meer wil of nodig hebt. Je ruimt het met een hypnotherapiesessie op en verandert het naar gewenst gedrag! Als dit niet direct zou gaan door wat voor reden dan ook, dan gaan we eerst op onderzoek uit wat er nog nodig is om dit wél te kunnen bereiken. Kortom, we bedrijven therapie!

Wat ook nog zo'n goed gevoel kan geven, is wanneer je de muren van je huis eens opnieuw verft (of behangt, dat kan natuurlijk ook)! Of eens gaan schuiven met meubels, zodat je een andere inrichting krijgt! Of helemaal nieuwe meubels aanschaffen!

De gevoelens die hierbij ontstaan, zijn vast voor velen herkenbaar! Wanneer jij je huis zo opknapt, schoonmaakt, opruimt, wordt het een plek waar je je thuis voelt! Een plek voor jezelf, waar je jezelf mag en kan zijn. Een plek die van jou is, waar jij zelf mag bepalen hoe het eruit ziet. Een veilige plek, een veilig thuis. 

Dit is exact waar mijn praktijk Het Innerlijk Huis voor staat. We gaan samen op ontdekkingsreis door jouw eigen innerlijk huis. Waar je leert dat je zelf de leiding hebt over jouw eigen leven! Dat jij zelf mag bepalen hoe je jouw leven inricht! Dat je mag zijn wie je echt bent en daarmee volledig in jouw eigen kracht kan gaan staan. 

Hoe geweldig zou het kunnen zijn als je bij wijze van spreken, deze complete verbouwing of zelfs totale make-over, cadeau doet aan jezelf? Hoe mooi zou deze investering kunnen zijn? De toekomst instappen als de persoon die jij graag wil zijn!

Wie zou jij kunnen zijn... Altijd behalve nu... En alleen dat...?

Ben jij klaar voor jouw echte jij? Maak dan vandaag nog een afspraak! Dan gaan we samen op reis en gaan we ontdekken wie jij echt bent! 


Warme groet van Marit Cornelissen